Wednesday, November 20, 2013

Ummi

Alhamdulillah.

Saya dah jadi ummi/mama/ibu/mommy/etc.

Syukur rasanya after 9 months 10 days of journey, saya selamat melahirkan seorang bayi perempuan.

Jujurnya, pengalaman lalu menyebabkan saya sangat berhati- hati. Yelah, lama juga Allah nak izinkan untuk dapat rezeki anak. After Arwah Ayah  meninggal, I was a m*ss because I need to pretend I'm okay. Suddenly almost fainted. Agak lama juga tert*kan. I miss Ayah. As his daughter, I didnt do much to make him proud. Rasanyalah, sebab memang approach Ayah dan Mama untuk tak memuji anak-anaknya. 

So, after tonnes of  pregnancy test and hundred of ringgit. I got the [+]. I was in tears, subuh-subuh tu. Happy! But the next day I was bleeding. Punyalah cuak. I need to thanks my friends in RESD department. Sangat-sangat supportive, including my team leader. Terus pergi hospital PUSRAWI Kota Damansara.
Since, Dr Z was the one yang confirmkan I lost my son, back in 2012 ; I decided not to trust his opinion. Katanya nampak sac je. Tak nampak my 5 weeks fetus. Finally, my colleague suggest untuk pergi DDMC, Dr Kamal, a specialist and I recommend him as your O&G if you are high risk pregnant mother.

My first trimester was like roller coaster. Pening dan muntah. Uwek! Nak makan je muntah. Sampai dehydrated bagai.Warded sebab dah muntah lebih 20 kali dalam sehari. Well, takde bezanya masa pregnantkan Thaqeef. So I can make a conclusion, each and every pregnancy akan jadi gini.

Friday, November 15, 2013

Our bundle of joy

Assallammualaikum wbt,
Tasneem 

9 November 2013

Tuesday, November 5, 2013

Hikmah

Assalammualaikum wbt,

Salam Maal Hijrah.

Tahun baru 1435H.

Its been a wonderful year I must say. 



Sunday, November 3, 2013

Cuti

Assalammualaikum wbt

Alhamdulillah. Its November! Cepatnya masa berlalu.

I'm entering my 37 weeks of pregnancy dan sekarang bercuti awal supaya boleh rehat di rumah. Yes,I'm on leave.


  1. Cuti untuk kes Mahkamah. Yes, no more balik lewat pagi.
  2. Cuti untuk drive ke ofis. 
  3. Cuti dan bebas sekejap dari bos.


Best duduk rumah rupanya. Tengok TV, masuk contest, masak-masak, tengok movies, chores yang mana mampu.

Now, its time to read. 

Tapi  tak-best-kalau-poket-tak-penuh-untuk-shopping. Kan?

Alhamdulillah, yang penting cukup dan berkat.