Monday, December 28, 2009

None

Haila~
Hati.

Saturday, December 26, 2009

Decluttering inbox(es)


  1. Ask yourself these questions:
    • Do I love it?
    • Do I need it?
    • Is it essential?
    • Does it enhance my life?
    Then: Sort your things into 3 piles – (boxes)
    • Yes – I love it and I need it, it works and it’s useful
    • No – Someone else can have it
    • No – Toss it out
> Perlu buat segera ni.
Uwaaa.. adakah saya seorang yg tak suke baca msg dan delete msg.
kalo letak msg kat cawan kupi(coffee, yg mcm kat atas ni) baru selera nak baca msg.
Bersemangat mendelete-delete.
Berusaha :D


Neves

dup dap dup dap dup dap.
tup tap tup tap tup tap tup.
bub bab bub bab bub bab bub.

Bunyi h e a r t b e a t Cik Coach.
= maka, saya
neves.

Wednesday, December 23, 2009

The Family


My Stick Family from WiddlyTinks.com


Enough said.
F a m i l y firstkan?


Tuesday, December 22, 2009

Selasa yang kelabu

Assalammualaikum and saludos to all.

= Today, I'll be Grey!
Bukan Meredith Gray, tapi cat kaler Grey.
+ Aktiviti cat umah orang.
Now, where's my brush? hush... :)

Wednesday, December 16, 2009

grateful

Assalammualaikum and saludos to all.

G R A T E F U L
well, i am.
senyum.
Its GREAT, kan?
sangat.
and everyday.
Still >
InsyaAllah.

Tuesday, December 1, 2009

Burps: Nigella Bites

C l o s e up : Daging Goreng

Kletang kletung, klepang klepung.
Berjaya buat daging goreng.
Enak dibuat snack sahaja atau makan bersama nasi panas.
Tapi yang bahayanya ialah Encik Ralph Lauren adalah tidak blh makan daging.
Maka, saya terpaksa menjadi Nigella Bites secara sorok2.
Sorry Ayah, daging is not for you.
Sila makan secara maya.
:D

Monday, November 30, 2009

Definition

n. pl. wom·en

Takde tajuk, bukan sebab merajuk


No, its not what you thinklah.
Its L O B A K M E R A H.


Read


I l i k e i t .
Menari-nari samba.
Hati-hati .
Takut terena sambal.

Sunday, November 29, 2009

99 day(s) left

I like babies.
I like the sweet scent of them.
Tapi kalau terpoops.
Opps [!]

When i grow up

l a w y e r (standard 1)
s t e w a r d e s s
(oh ini perasan sewaktu darjah 3)
b a n k e r (standard 6)
m a n a g e r
c h e f
c h e f w a n
Cikgu
Dietitian
Enterpreneur
Lawyer
Lawyer & Auntie
Lawyer and . . .
[?]


I n s y a A l l a h

Monday, November 23, 2009

From Cik Coach to Bibik Coach

IN

Cik Coach jadi Bibik.
Yes, mode: Nigella Bites versi tempatan.
Kletang Kletung *Bunyi kuali dan sudip berbunyi*
Bwahaha
Decorate bilik dan mengecat dengan warna yg soft lagi softlan.
Siapkan assignment Criminal Procedure.
Buku-buku yang tak berkaitan langsung dgn law/undang-undang. Udang-udang takpe.
Dates: Geng Teh tarik dan roti canai,Geng Starbucks.
Lagu Rossa: Pudar


OUT

Baju-baju yang dah tak boleh pakai dan tak nak pakai, harus di sedekah.
Coffee.
Mushy Lovey Dovey.
Mags yang berlambak.
Old newspapers.

Sunday, November 8, 2009

Manis

sweet/ suweeeet~
मीठा
dolce

Assalammualaikum and saludos to all.

Dah, cukup manis.
Sambung type.
Dah.
Sambung type lagi.
Terlalu manis pulak

Stop this manis/dolce/suweet taughts of yours.
Kejap/pause [II]
This is something yang positive dan menarik.
Jangan fikir banyak
dan apsal nak rewind [<] ?
Hit butang play [>]
Tapi silap tekan button.
Which button?
Its OFF.


Bwahaha...

Dah. Dah ON balik.

Alt + F4

Scroll down.
> to
Another blog.
*Ketawa*

Scroll down.
>to
Another blog.
*sengih*

Scroll down.
>to
Another blog.
*speechless dan takde perasaan*

Yes, literary I do bloghoping.

Sorry, i skipped yours. Boleh ke?

Maka/ sebab it irks me.


Thursday, October 29, 2009

I know that it may be hard to believe at times

The past is the past.
It can't be undone.
The f u t u r e is what matters.

Wednesday, October 28, 2009

TomCat si Wallace


Nama saya Wallace.
Saya gumuks macam garfield.
Saya taiko dikalangan Tomcats di Damansara.
Saya suka tengok cita cina.
Credit: To Lady L.V. Tq for the pic. Nasib baik still in ur old blog kan..

Monday, October 26, 2009

Coffee

Yay!
Its coffee time.
This c o f f e e is for you :)


Sunday, October 25, 2009

Tragedi Monyet Menyerang

Masih lagi berdiri di lokasi yang sama tapi dengan keadaan yang menjenguk-jenguk lauk pauk, ada beberapa orang gadis sedang menolak-nolak Cik Coach lantas orang yang dihadapan Cik Coach juga terkehadapan. Macam Domino. Bwahaha.

Jeling tajam. 'Jangan tolaklah... tak nampak ke orang tengah beratur? I pun lapar okay'

Tak sampai beberapa minit, line semakin panjang dan gadis-gadis tersebut semakin mengasak untuk mengambil nasi.

Baru buka mulut nak sound..

Tiba-tiba...

"Err... Akak.. Akak ke yang kuar TV hari tu." Seorang freshie bertanya dan rasanya diorang ni dari kolej sebelah.

I diam tapi senyum dan angguk sebab... alahai, i'm wearing nothing yg mencerminkan seorang mantan pemimpin.. t shirt tulis-tulis "Guadalupe n Haiti" berserta cardigan hitam. Kaler tudung pun tak matching. Memang hippiesla Cik Coach hari ni. Macam manelah si adik ni boleh perasan.

"Saya takut nak tegur akak"

"La... tegur je la dik. Akak bukan makan orang pun. Tapi kalau orang tolak-tolak macam tadi, memang makan oranglah jawabnya.Kenapa takut?" Harap-harap orang yang tolak tadi perasan.. Jangan nak tolak-tolak ketika orang beratur. Perlu faham sindiran I.

"Muka akak serious. Macam tengah berfikir... Kami takut nak tegur."

"Lain kali kalo jumpa tepi jalan, or even kat mana-mana, boleh je tegur akak ye" *Buat muka suweeeet ala-ala senior sem 7yang protective*

Okay perbualan kami meleret-leret sampai freshie ni tanak berhenti. I lapar. Perut sedari tadi nyanyi jazz terus ke keroncong.

Nak dijadikan cerita..

On the way mendaki bukit nak balik ke kolej, ada sekumpulan monyets sedang berlari-lari.Wah, rupa-rupanya the monyets dah target my plastic beg yang ada makanan ni. Tindakan pantas yang selalu dibuat ialah, cari jalan lain dan berjalan dengan had laju maksimum.

Jalan lagi satu dilalui. Opss.. Mak!

The other Monyets pun ada kat situ. Kurenglah..
Habis I lari-lari selamatkan diri dan yang paling penting nasi bungkus yang terpaksa berebut tadi juga disorok-sorok.

I lari.

Lari lagi laju.

Sampai dibilik, roomate tanya.. kenapa?

I jawab " Tragedi Monyet Menyerang"

Disambut gelak tawa oleh roomateku. Cess..


Dan wahai adik freshie,
saya pun manusia biasa.
Muka memang nampak garang, tapi garang-garang pun...
The Monyets masih kejar. See.. monyet memang takde double standards :D

Tammat

Friday, October 23, 2009

Turn back time

Senyum ke sengih ni?

Usaha Tangga Kejayaan



Terus melangkah..bukan tempat untuk berhentikan langkahku
Usai sudah semua berlalu...

Cik Coach menaiki tangga dengan kasut yang selesa dan lembut :D

Thursday, October 22, 2009

"Standing In The Eyes Of The World"

Pahit getir hidup...
dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi,
demi kejayaan
Terdidik sejak mula,
tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah,
tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...


P/s: saya tak nak jadi politician!

Sunday, October 18, 2009

Student dan sesuatu


Cik Coach busy tapi bila pekena air jagung untuk Cik Z dan Cik El,
Saya Cik Coach tentunya Coffee-O [ Kopi O sudah],
Terus begini mukanya... Sengih-sengih..
dan magic kot.. terus bersinar-sinar sambil buat sesuatu kerja. Lepas itu menyesal sakit kaki sebab pakai tumit tinggi atau nama Jepun...
Kasuto Tumito Tinggio

Cepat-cepat tanggal kasut dan duduk disebelah handbag Cik Coach.
Arghh... Lega... :)

Alahai anak-anak angkat


Rasa berhutang pada awak
Janji tetap janji
dan jika awak rasa pilhan ini kurang memuaskan...
Awak kena pilih sendiri untuk watak hikayats itu.
Hamka & Humaira.
Maveles...


Saturday, October 17, 2009

Mr Ralph Lauren & Puan Miu Miu

1 New Message:

Salam, ayah dah credit RM***. Study rajin-rajin and be anak solehah .I love you.


I love you too, Ayah a.k.a Mr Ralph Lauren.

InsyaAllah.

This morning, Mama Called from Kuching, Sarawak.

"Ma, selamat hari raya." Senyum-senyum Cik Coach.

"Haaa? *Mama Gelak* Pergi Batu Caves tak?"

Cet, Cik Coach kena balik. Memang tak boleh nak kalahkan Puan Miu Miu ni bab-bab sakat orang.

Uwaaa~ baliklah cepat Mama dan sisters2 ku, jangan lupa beli buah tangan untuk Cik Coach disini.
Kek Lapis Sarawak, Kain Sarawak. Orang Sarawak tak nak sebab Lady LV dah bwk balik. Weeeeee~ Lady L.V suka la tu :D

Heee...Heee

Bosan di Hari Raya Deepavali

1. What did you do in 2009 that you’d never done before?
Being super extremely busy, i think.

2. Did you keep your new year’s resolutions, and will you make more for next year?
Yes and yes.

3. Did anyone close to you give birth?
Yeah! This upcoming March, InsyaAllah. Can't wait for you, sweetie.

4. First name of your significant other/crush
Pierce... I heart you baby! Alalala.. Abg Bond!

5. What countries did you visit?
So far, Singapore, Thailand, India. InsyaAllah next year will be Aussie pulak kot :) sape maw ikut.. Hahaha.. berangan!

6. Your screne name/nickname
Anna Banana

7. Your first job
Cashier.

8. Your dream job
Lawyer @ home but still earn $.

9. One bad habit that you have
Coffee lover and i need rehab. ngeee..ngee

10. What was the best thing you bought?
handbags...

11. Where did most of your money go?
Food and good books.

12. What did you get really, really, really excited about?
To meet Mr Ralph Lauren and say I love you too.

13. Compared to this time last year, are you:a) happier or sadder? happier

14. What do you wish you’d done more of?
Exercise. Hahaha..

15. Favourite TV shows
Martha Stewart and CSI whatever cities.

16. What was the best book you read? i don't do reading. :D

17. What did you want and get?
Right now? Coffee please

18. What did you want and not get?
Coffee?

19. What kept you sane?
Allah s.w.t, family, good friends, food and books. Oh! and coffee :)

20. Who did you miss?
Honestly, Mr Ralph Lauren,my family in Ampang & Damansara, my atok and BFFs F,H,S and etc.

Tag Lady L.V,Cik Z, Cik Farah,Cik Wan, Cik Becky, Enche' ASbinJ,Enche' T, dan sebagainya.
TQ sbb tag Cik Coach ye, ehem..ehem...

An email from him

Ini adalah rekaan Cik Coach semata-mata. :D

To: cikcoach@gmail.com

From: im-im@mummy'sbloatedtummy.com
Subject: First email

Dear Auntie Coach,
Assalammualaikum.Hi! Im-im here. Just wanna let you know... please buy me lotsa cutie-patotie baby jumpsuits. I want to meet Abang Umar (a.k.a anak Jipoon), mummy, daddy, mimi and mbah, atok and wan mama, Pak long Sharil, Mak Long Is, Uncle Aj, Auntie Iq, Auntie D and also Auntie Coach. Need to be handsome for this upcoming March.

Lotsa lov
e,
Im-Im I. S.

Reply

To: im-im@mummy'sbloatedtummy.com
From: cikcoach@gmail.com
Subject: Re:First email

Wsalam, Im-im.
I'm glad that you know how to send an email.
Trust me, we can't wait to see you as well.
I already bought you a jumpsuit.
Dont forget to poo everytime your mummy is insanely mad at me.
Haha.. promise?
I love you, sweetie.



Love you once and always,
Auntie Coach~

Homesick

Dear Cik Z,

Jom balik rumah. Cik Coach ini homesicker sudah... Cik AM n Cik FI selamat je balik rumah.
Boleh masak2, tidur di katil empuk dan bantal busuk(wangi taw) yang berbungga-bungga itu dan ingin juga melihat sanak saudara. Ejeje.. dah mula 'weng' ni.Whatever I told you adalah 50-50 dan semestinya I'm not surelahkan.Let it be dan sebagai alasan jom balik.Okay?
Thank you ye for everything! May Allah s.w.t bless you :)

Friday, October 16, 2009

Boxes v. Wire

B o x ( s ) :


W i r e ( d ) (Bwahaha.. i like):




Thursday, October 15, 2009

Angel of Mine

Oh, Angel

When I first saw you I already knew
There was something inside of you
Something I thought I'd never find
Angel of mine

I look at you (looking at you) looking at me
Now I know why they say the best things are free
Gonna love you 'til the end of time
Angel of mine

What you mean to me you'll never know
Deep inside I need to show

You came into my life sent from above
Better than a dream, such a perfect love
And I'll adore you 'til the end of time
Angel of mine

Woah waoh, angel, yeah, oh

Nothing means more to me than what we share
No one in this whole world can ever compare
Last night the way you moved is still on my mind
Angel, angel, of mine

What you mean to me you'll never know
Deep inside I need to show

You came into my life (my life) sent from above
Better than a dream, such a perfect love, perfect love
And I'll adore you 'til the end of time
Angel, angel, of mine, of mine
Angel, oh angel, angel

I never knew I could feel each moment
As if it were new
Every breath I take or vow that I make
I want to share it with you, share it with you

When I first saw you I already knew
There was something inside of you
Something I thought I'd never find
Angel of mine

You came into my life, sent from above, up above baby
Better than a dream, such a perfect love
You're such a perfect love
And I'll adore you 'til the end of time
Angel of mine

What you mean to me you'll never know
Deep inside I need to show

I look at you, looking at me
Now I know why they say the best things are free
Gonna love you 'til the end of time
Angel of mine


Movie: City of Angels


Saturday, October 10, 2009

Testing Link

Peter Pan – Menghapus Jejakmu

Lirik lagu Peter Pan – Menghapus Jejakmu ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Peter Pan – Menghapus Jejakmu.

I'm not a blogger, i'm a mere coffee lover



May Allah s.w.t bless

The 10 things about Cik Coach

yang perlu diperbaiki...
  1. I love handbags. La.. open secret kut. Saya suka itu dan ini. Tak kira brand, yang penting sedap mata memandang oleh Cik Coach dan sebarang pembelian handbag adalah tertakluk kepada poket Cik Coach. Selalunya window shopping. Ejejeje...
  2. Selalu lambat-lambat. Uwaaa~
  3. Cik Coach suka mengomel. Pot pet pot pet. Hanya senyap ketika tidur.
  4. Selipar jepun atau nama femesnya Flip flop Bata yang selesa menjadi pilihan Cik Coach untuk bersiar-siar. Pergi kelas pun pakai selipar okay dan ianya adalah salah mengikut etika pakaian kampus.
  5. Cik Coach sering lapar. 4 jam sekali mesti makan untuk elakkan gastrik. Perlulah small portion ye. Kalau tak, jenuh nak work out + berdiet. Bwahaha...
  6. Selain handbag. Corak bunga-bungaan menarik perhatian. Semuanya bunga-bunga kot, dari baju kurung, kebaya, kebayung (hahaha.. ada ke?), sehinggalah cadar katil. Suweeet kan bunga-bunga comel.
  7. Benda yang perlu ketika study ialah Minyak Cap Kapak. Senang nak kapak orang ketika study? Oh tidak, untuk elak mata terkatup sebenarnya. Sniffin'
  8. Muka Cik Coach garang. Bwahaha.. Ini betul! Sekali pandang, boleh maut semut-semut kat dinding :)
  9. Coffee dan Cik Coach ibarat Angelina Jolie dan Brad Pitt.
  10. Lastly, Cik Coach adalah homesick setiap kali melihat orang-orang bawa beg balik kampung.
Rasanya berjaya tak improve? Masih tertanya-tanya dan perlu "Cekal, Cik Coach"

Tribute to Cik Tipah Tepu

Cik Tipah, Selamat datang ke Kelab Tepu.
Tiada lagi "Butang baju melayu aku mana, Pah?"
Tiada lagi itukan,Cik Tipah?
Dulu Cik Tipah Tertipu sekarang Cik Tipah Tepu.
Cik Coach suka sebab Cik Coach juga sudah tepu.

Bwahaha.. pandai tak irama Cik Coach? boleh jadi penulis lirik.

Tanda-tanda Bahagia atau Sengsara

Tanda-tanda bahagia
  1. Menjauhkan diri dari urusan dunia dan senang kepada urusan akhirat
  2. Kemahuan kuat terhadap ibadah dan membaca al-Quran
  3. Sedikit bicara terhadap apa yang tidak diperlukan
  4. Sangat memelihara solat lima waktu
  5. Menjaga diri dari yang haram dan syubhat, sedikit atau banyak
  6. Bersahabat dengan orang-orang soleh dan baik
  7. Rendah diri
  8. Bersifat dermawan yang ikhlas
  9. Belas kasihan terhadap makhluk-makhluk Allah yang lain
  10. Bermanfaat kepada orang lain
  11. Selalu ingat mati dan bersiap sedia menghadapinya

Tanda-tanda Sengsara
  1. Rakus terhadap harta dunia.
  2. Kemahuan nafsu yang kuat dan cenderung pada kelazatan dunia
  3. Perkataan yang kotor dan banyak ghibah (menceritakan cela orang lain)
  4. Menganggap enteng solat 5 waktu.
  5. Bersahabat dengan orang-orang fasik
  6. Buruk prilakunya
  7. Sombong dan tinggi hati
  8. Enggan memberi kebaikan kepada orang lain
  9. sedikit kasih sayang terhadap orang yang beriman
  10. Pengecut
  11. Lupa terhadap mati

Monday, October 5, 2009

Mari-mari

Subjects Semester ini seperti berikut:
  1. Securities Industry Law
  2. International Trade Law
  3. Professional Practice I
  4. Civil Procedure I
  5. Criminal Procedure I
  6. Evidence Law I
  7. Jurisprudence I
Final bermula 31 Oktober 2009 dan tamat pada 18 November 2009.

Check and balance

Buku- buku tambahan yg begitu menggoda untuk dibaca adalah seperti berikut (Sempat lagi untuk merehatkan mata dari pembacaan yang stress diatas):

  1. The Kite Runner by Khaled Hosseini. [Review: Unusual genorosity, honesty and compassion] Masih lagi dalam proses pembacaan yang delay.
  2. Anggun di luar, Serlah Persona dari Dalam by Ahmad Naim Jaafar & Mohd Ikram Mohd Nor Wazir. [ Review: a very good book! Pencernaan dari dalam diri, penampilan dan perhubungan sosial berlandaskan Islam.] Sedikit mahal buku ini tapi berbaloi dibeli, plus ada illustration.
  3. Aku Terima Nikahnya by Hasrizal Abdul Jamil [Review: 4.9 stars sebab o.1 sebab tak cukup tebal. Nak lagi.. nak lagi.. Topic2 terakhir sangat menarik untuk dibaca]
  4. The One Hundred: A Guide to the Pieces Every Stylish Woman Must Own by Nina Garcia. [Review: Bagus untuk mengelakkan wanita-wanita diluar sana dari menjadi shopaholics. Ejejeje...
  5. Tunas by Hlovate. [Review: Can't wait to read the latest by Hlovate. Kelakar dan tak macam novel jiwang kat luar sana. Novel yang berkisarkan 'kenakalan' diasrama. Mengimbau kenangan lalu. Kuikuikui... Siapa Hlovate masih lagi tanda tanya. But rasanya author ni perempuan dan mungkin juga dah jadi doktor sebab cara olahan ayat berkaitan term-term perubatan sangat spesifik.]
  6. Kesemua JOHN GRISHAM's novels. [Review: hanya sempat membaca beberapa karya beliau. Lepas Exam nak kena start kumpul buku-buku tersebut. Duit lagi? Auuwww]
Nak kena start buat revision, assignment yang berbaki dan get ready untuk presentation International Trade Law dan Securities Industry Law next week. Mari-mari sambil makan biskut Marie :)

P/s: Cik Z, saya setuju. "Kita kena berpijak dibumi yang nyata. Pasti ada check and balance"

Sunday, October 4, 2009

Suka-suka dan saja-saja

The RULES:
Bold the statements that are true to you. Italic the statements that you WISH are true. Leave the Fibs alone. Then, stab 5 ladies to do the same test.
The LIST to Bold/Italic/Just-let-it-be:

I miss somebody right now.
I don’t watch TV these days.
I own lots of magazines.
I wear glasses or contact lenses.
I love to play video games.
I’ve tried marijuana.
I have been in a threesome.
I have been the psycho-ex in a past relationship
I believe honesty is usually the best policy.
I curse sometimes.

I have changed a lot mentally over the last year.
I carry my knife/razor everywhere with me.
I’m totally smart.
I’ve broken someone’s bones.
I’m paranoid sometimes.
I would get plastic surgery if it were 100% safe, free of cost, and scar-free.
I need money right now. (Simpan duit...)
I love sushi.
I talk really, really fast.
I have long hair.
I have lost money in Las Vegas.
I have at least one sibling.
I have worn fake hair/fingernails/eyelashes in the past.
I couldn’t survive without Caller I.D
I like the way I look.
I am usually pessimistic
I have a lot of mood swings.
I have a hidden talent.
I’m always hyper no matter how much sugar i have.
I have a lot of friends.
I have pecked someone of the same sex.
I enjoy talking on the phone.
I practically live in sweatpants or PJ pants.
I love to shop.
I enjoy window shopping.
I would rather shop then eat.
I don’t hate anyone. I dislike them.
I’m completely embarrassed to be seen with my mother.
I have a cell phone.
I believe in God.
I watch MTV on a daily basis.
I have passed out drunk in the past 6 months.
I’ve rejected someone before.
I have no idea what i want to do for the rest of my life.
I want to have children in the future
I have changed a diaper before.
I’ve called the cops on a friend before.
I’m not allergic to anything.
I have a lot to learn.
I have been with someone at least 10 years older or younger.
I am shy around the opposite sex.
I have tried alcohol before.
I have made a move on a friend’s significant other or crush in the past.
I own the “South Park” movie.
I would die for my best friends.
I think that Pizza Hut has the best pizza.
I have used my sexuality to advance my career.
I love Michael Jackson, scandals and all.
Halloween is awesome because you get free candy.
I watch Spongebob Squarepants and i like it.
I have dated a close friends’s ex.
I am happy at this moment!!
I’m obsessed with guys (on TV).
I study for tests most of the time.
I tie my shoelaces differently from anyone I’ve ever met.
I can work on a car.
I love my job
I am comfortable with who I am right now.
I have more than just my ears pierced.
I walk barefoot wherever i can.
I have jumped off a bridge.
I love sea turtles.
I spend ridiculous money on makeup.
I plan on achieving a major goal/dream.
I’m proficient in a musical instrument.
I worked at McDonald’s restaurant.
I hate office jobs.
I love sci-fi movies.
I think water rules.
I went college out of state.
I like sausage.
I love kisses.
I fall for the worst people.
I adore bright colours.
I can’t live without black eyeliner.
I don’t know why the hell i just did this stupid thing.
I usually like covers better than originals.
I can pick up things with my toes.
I can’t whistle.
I can move my tongue in waves, much like a snakes slither.
I have ridden/owned a horse.
I still have every journal I’ve ever written in.
I can’t stick to a diet.
I talk in my sleep.
I try to forget things by drowning them out with loads of distractions
Climbing trees is a brilliant past-time.
I have jazz in my blood.
I wear a toe ring.
I have a tattoo.
I can’t stand at LEAST one person that i work with.
I am a caffeine junkie.
I have been to over 15 conventions.

I will collect anything, and the more nonsensical, the better.
I’m an artist.
I only clean my room when necessary.
I like a person of the same sex.
I love being happy.
I am an adrenaline junkie.

P/s: memang saja-saja :)

Ahad yang luar biasa

Wedges: Sekadar hiasan.

Kaki sakit.
Terpelecok kat cafe berhampiran. Ada suara-suara seperti.. 'Eh, adik hati-hati'
Mak aihh... Malu lagi. Muka merah dan lagi merah sebab hari ni pakai blusher warna pink.
Lepas tu pura-pura tak sakit dan terus bangun lalu berjalan ala-ala supermodel (Sebab nak cover and kenalah pura-pura confident yang tak sakit)
Bwhaha. Nasib baik Cik Z ada. TQ beb!

Dan wahai wedges hitamku yang dah tak berapa nak seksi. patutkah saya menyingkirkan kamu? Habis lebam kaki kiri.

Setahun yang lalu

Beberapa jam lagi pembubaran kabinet pemerintahan kami.

Cik Coach rasa sedih dan apatah lagi terpaksa berkemas dipejabat dan menurunkan potret kesemua 36 ahli.

Alhamdulillah bermula dari tempoh pilihanraya sehingga ke hari ini macam - macam cabaran dan dugaan. Tak terkecuali kenangan yang manis-manis untuk diingati.

Cik Coach ada 35 orang adik beradik, yang kadang kala pening nak faham dan hakikatnya kita sebenarnya sama iaitu MAHASISWA/I. Adalah dua tiga yang berperangai 'macam - macam' sehingga mendatangkan pening kepala kepada Majlis Tertinggi. (haaa.. tak tinggi pun..)

Pelbagai isu diutarakan kepada pihak kami, namun kami tak dapat memenuhi kesemua kehendak kerana kami adalah pelajar dan bukanlah pembuat dasar. Masih ada lagi yang belum selesai. Kejayaan seperti mengubah beberapa perkara telah berjaya. Alhamdulillah :)

Pelbagai khabar angin melanda kampus, sehingga penat adik beradik Cik Coach menerangkan fakta sebenar. Yang pasti, SMS yang difoward oleh rakan-rakan lebih mudah dipercayai.

Setahun lalu, Cik Coach hanyalah seorang pelajar yang lebih tak ambil kisah padal hal-hal kampus. Fokus adalah untuk belajar dan mendapatkan segulung ijazah buat Ayah, Mama dan untuk diri Cik Coach sendiri.

Kini saat Cik Coach mengundur diri. Memberi peluang kepada adik-adik yang lain untuk meneruskan perjuangan.

Manifesto Cik Coach setahun lalu "Saya tidak menjanjikan bulan dan bintang. InsyaAllah, saya akan melakukan sesuatu yang kecil tetapi membawa impak yang besar." (Manisfesto tak boleh blah..)

Tamat.

Saturday, October 3, 2009

Pesona


"...Bagi saya kebahagiaan hakiki bukan terletak pada jenama beg tangan atau kereta mewah yang kami miliki..." luah Wardina sedikit beremosi.
Agree 100%. Tapi kalau ada rezeki lebih, boleh beli designer handbag kan? Hoho.

Seronok rasanya baca artikel di KOSMO hari ni.

Comel sangat Baby Imran Arrazi. Gigit-gigit jari. Grrr...

Motivasi untuk semua sisters :)

style.chic.modest

suka.

dan suka lagi.

Adorable Muslimah online shopping, jom kawan-kawan!

Tudung swirl-swirl tu Cik Coach punya :)

Wednesday, September 30, 2009

Its good to be a Mak Cik

Lady Louis Vuitton (LV) *suara excited* : Assalammualaikum. Beb, tidur ke?

Cik Coach :Wsalam.Baru nak terlelap.Buat assignment semalam. Lame tak dengar cite?

Lady LV: Busy and tengah lunch kat Alamanda. U know what, my boss is our sedara jauh.

Cik Coach *tengah mamai lagi*: Ooo. Ingatkan dah taw baby girl ke boy. Ces, penat je excited.

Lady LV: Hehehe. Esok check up.Ko rasa boy ke girl?

Cik Coach: Boy kot. Tapi harap-haraplah girl. Anyway, tak kisah, dapat anak buah pun dah kira sangat bagus. Yang penting baby sihat.

Lady LV: Tak sabar nak dress upkan baby ke?

Cik Coach: Macam taw-taw je.

Lady LV: Haha.. Ko memang...

*end*

Persiapan untuk jadi Mak Cik:

  1. Tahan telinga bila orang mengandung merajuk-rajuk. Sensitifnya...
  2. Bersiap sedia food craving Lady LV e.g Nasi Lemak Greenwood, Nasi goreng mama dan sebagainya.
  3. Belikan buku Twilight series untuk si ibu masa pantang. (Macam yang dah dipesankan?)
  4. Praktis dukung newborn babies. Susah nak cari ni, sape ade baby, pinjam kejap.
  5. Belikan baju comel seperti romper, shirt and baby stilettos (Seperti mummy LV yang ada gudang kasut ittew, hehe)
Sebab Mak Cik si baby cute juga. (Perasan tapi tak salah jadi positif.. statement bela diri) Bwahaha

Baby Stilettos

Yang paling penting... lepas ni Cik Coach jadi the nanny kat rumah bila Lady LV and Mr. IS kuar jalan & dating. Caj RM 50 sejam. Tak boleh diskaun. Sebab nak simpan duit :)

Hujah Balas kepada Cik Z

Saya ada kawan.
Nama dia Cik Z.
Dia kawan baik Cik Coach.
Dia baik hati.
Tapi dia nakal juga kadang kala.


Suatu hari dia bagi Cik Coach baca artikel ini...

"Aku tau aku x mgkin memilikinya
Aku tau jugak.....telalu jauh utk aku dapatkanya.....

Aku x faham kenapa aku masih mengingati dia..... walau terlalu banyak dia melukai hati aku......
Aku masih lagi mgharap….....

Aku sedar terlalu byk halangan utk aku bersama dia.....
Aku amat merinduinya.....
Ingin aku hidup bersama dia.....

Walau aku x pernah melihat dia di depanku…...
Aku pun x faham kenapa aku jadi begini.....
Dah lama Aku mendambakan seorang lelaki seperti dia.....
Bukan kerana apa yg dia ada tapi kerana entah dari mana aku dapat rasakan lelaki seperti dia mampu mendidikku… aku terlalu byk kelemahan & aku perlukan lelaki seperti dia utk membimbingku
Tapi apakan daya aku sedar siapa aku..aku gadis yg tiada apa2…......

Siapalah aku utk lelaki sehebat dia.. tiap lelaki yg baik utk wanita yg baik..... & aku hanyalah gadis biasa......

Dan aku sedar, mungkin pada dia aku Cuma spt dari kawan2 yg lain.... aku tidak tahu siapakah wanita di hatinya.....alangkah indah jika akulah wanita itu....
Tapi aku benar2 faham,.... Tidak mungkin aku.... layanan dia yg sesuka hati saja pada aku cukup jelas mgambarkan semuanya.....
Tapi aku masih x faham kenapa aku masih lagi merindui dia walau aku tahu smua itu…
Hati & perasaan ini bukan aku yg merancang…....


Ingin aku hidup bersama dia...... tapi jauh dalam hati aku sedar sgt aku ini Cuma siapa…...
Sejauh mana aku sygkan dia aku juga sedar sukar utk aku bersamanya…

Kerana antara lainya aku juga tidak sanggup kecewakan dia yg amat mcintai aku sepenuh hati..kerana aku faham btapa perit bila kita xmampu bersama dgn org yg kita cintai... ..telah dia lakukan semuanya utk aku… pengorbanan yg mungkin x akan ada lelaki lain sanggup berbuat demikian utk aku.. dia tidak ada kekurangan,, tapi sgt tidak adil utk dia kerana aku tidak mampu berikan hati aku spenuhnya pada dia.. sungguh kejam aku ini... ...tapi aku xmampu paksa hati & perasaanku.... namun aku akan cuba memupuk & membina rasa cintaku pada dia..maafkan aku jika hati aku ini kejam..


Utk dia yg amat aku rindui.. aku Cuma mampu mencintai kamu dari jauh,,, & mungkin perasaan ini akan terus terpendam selamanya....aku doakan kau akan menjadi seperti mana yg kau impikan 1 hari nanti dan aku Cuma akan melihat dirimu dari jauh saat itu…

Aku x minta dia mencintai aku…tapi cukuplaa tlg hilangkan rinduku pada dia....& tlg laa jgn siksa perasaanku dgn gurauan yg amat memilukan itu....
Inilah citra cintaku sebenarnya....."
Dan akhirnya Cik Coach berkata...

"Oit, ko jahat. Tiba-tiba buat aku menangis. Takde kena mengena pun dgn kisah aku. Ko yang rasa, aku yang nangis lebih-lebih"

Cik Z sengih-sengih.

Tak pasal2 aku terleleh sekejap.
Air mata Cik Coach takde diskaun.
Air mata free untuk artikel Cik Z tadi.

Cik Coachkan chic-onomics (bijak berbelanja... hahaha.. tak boleh blah)

"Nah.. Ambillah lagu ini untukmu sebagai hujah dan tangisan balas, turn ko pulak nangis, pastu jgn lupa belikan aku tisu."

Kalo nak extra banjir, jangan lupa tengok Movie The Bodyguard . Gerenti sukses.

Whitney Houston - I Have Nothing [Youtube]

Share my life, take me for what I am
Coz I’ll never change all my colors for you
Take my love, I’ll never ask for too much
Just all that you are and everything that you do

I don’t really need to look very much further
I don’t want to have to go where you don’t follow
I won’t hold it back again, this passion inside
Can’t run from myself
There’s nowhere to hide

Well,don’t make me close one more door
I don’t wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don’t walk away from me…
I have nothing, nothing, nothing
If I don’t have you, you, you, you, you, you…

You see through, right to the heart of me
You break down my walls with the strength of your love mmmmm…
I never knew love like I’ve known it with you
Will a memory survive, one I can hold on to

I don’t really need to look very much further
I don’t want to have to go where you don’t follow
I won’t hold it back again, this passion inside

I Can’t run from myself
There’s nowhere to hide
Your love I’ll remember, forever

Don’t make me close one more door
I don’t wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don’t walk away from me…
I have nothing, nothing, nothing…

Well,don’t make me close one more door
I don’t wanna hurt anymore
Stay in my arms if you dare
Or must I imagine you there
Don’t walk away from me no…
Don’t walk away from me
Don’t you dare walk away from me
I have nothing, nothing, nothing
If I don’t have you, you
ooohhh,ooooh
if i don’t have you

Lepas ni, bagitahu berapa gelen Cik Z habis air mata, okay?

Cik Coach sengih-sengih lagi sambil angkat kening double jerk :P

P/s: Yang dibold, kena nyanyi2 dengan penuh syahdu ye..

Tuesday, September 29, 2009

Bye bye sayangku


Illustrasi: Ian & Gabby


Dear Ian & Gabby
,

Sorry sebab
Mummy tak jaga dengan baik.
Sedih sangat.
Maaf ye.
Patutlah diam je ninja-ninja ni.
Selalu aktif sampai nak dibawa jalan-jalan.

No more pets for now. :(

Yang ikhlas,
Mummy Coach.

Monday, September 28, 2009

Kembar

Ekspresi muka Cik Coach: Serious.

Tajuk perbualan: Politik Baru kampus.

Tempat: Luar kelas, area tempat duduk student2 online.

Perbincangan hangat pasal politik kampus dengan seorang junior semakin hangat dan I
sambil mengangguk-angguk dan berbincang...

Tiba-tiba ternampak seorang freshie yang lalu depan Cik Coach.

Pergh! Malu...

Baju kurung kitorang same. Sebiji dan tiada yang tak sama.Hitam putih dan tudung pun hitam jugak.
Memang kitorang kena pakai black & white setiap Isnin.Tapi takdelah boria.Teringat zaman asrama.

Hampeh.

Freshie tu boleh senyum-senyum.

Cik Coach 'alamak.. malunya. Takde kain baju kurung lain ke Dik?' mengomel dalam hati.

Haha.. hakikatnya malu tapi kelakarlah pulak.
Nasib baik ada black cardigan. Terus sarung.
Ingatkan nak pakai mask H1N1, tapi takde dalam handbag.
Apalah nasib.
Bwahaha...

Sebenarnya, kain baju kurung tu lembut dan sangat ringan materialnya.
Juga senang kering jika dicuci.

Tindakan yang perlu diambil: Jangan pakai lagi baju itu dan pakai Kemeja ropol-ropol putih,slack dan blazer hitam bersama2 shawl dan jgn lupa mask in case kalau ada orang yang pakai sama jugak.

Kata-kata best

"Apa yang penting bagi seorang perempuan adalah ilmu yang dimilikinya, bukan masa silam, bukan juga sesiapa. Ilmu itu ada untuk diri dihormati, untuk tidak dipijak maruah sesuka hati" - Liazatia.

Brilliant! Bagus si gadis ini sebab dia pun hadapi cabaran yang boleh tahan sama dengan Cik Coach. Semoga tabah :)

Sunday, September 27, 2009

Ngeri

Tersebutlah kisah...

Flight delayed.

Bersapau tunggu kat KLIA. So pengajarannya naik kat LCCT lebih baik.

Anyway, masa sampai, boleh pulak takde sorang pun yang same lokasi denganku.

Sabar.

Then, I pergilah bayar harga cab tu. Sampai campus RM 60 ye... Kopak lagi.

Tiba-tiba uncle driver cab kesayangan tak on duty. Yelah, kami rapat sebab for a few times pak cik ni hantar I balik dan kami borak-borak pasal isu semasa. This uncle is a cikgu, part time bawak teksi. Mcm2 info dia bagitahu. Tima kasih pak cik.

So, nak tak nak kena juga naik taxi orang lain.

Nak dijadikan cerita.. Bila sampai kat Pekan Koboi, tiba-tiba uncle ala-ala Rajnikand belok kanan.. Sumpah, tak pernah I lalu jalan itu. Dah tiga tahun, tak pernah sorang pun member2 ajak jalan gelap tuh.

Pucat.

Sambil telan liur.

Apa nak buat ni. Takutnya.

So, I called Ayah.. Pura-pura cakap dalam hp. Padahal takut nak call Ayah dan tak nak ayah risau, because earlier dah sms plat number cab and etc.

Terbayang macam-macam yang dalam novel yang pernah I baca.

Tips jika berlaku keadaan mengerikan seperti ini. Silalah cari:

  1. DNA. Dapatkan DNA sebagai contoh, cakar badan si pemangsa. [Tapi tadi sebelum balik, aku dah potong kuku pagi tadi, so next]
  2. Call orang terdekat.
  3. Ambil apa senjata seperti pepper spray, pisau lipat dan sebagainya.
  4. Menjerit mintak tolong.
  5. Terjun je dari teksi.
Ya Allah!

Takut sangat tadi.
Antara pengalaman terngeri dalam hidup.
Minta dijauhkan dan Alhamdulillah..
Takde pape sebab I konon2 call my Ayah and dah get ready untuk call Atok sedara kat nearby pekan Koboi tu.

Terima Kasih,
Allah S.W.T sayangkan hambanya ini.

Lain kali balik pagi-pagi.

Wedding

25 September 2009 bersamaan hari Jumaat.

Cousin yang terapat masa zaman kecik2 dah jadi suami orang. 23 tahun.
Dulu kita main Jejak Rasul kat padang pasir depan umah Atok Kat Rembau.
Pastu, kita jalan2 raya sambil kutip duit raya.
Beli pistolkan? Sebab kita nak jadi polis sama-sama.
Bila ada lembu, siapa yang lari dulu, pastinya bukan I okay. Konon-konon I macho.
Kalau kitorang main kawen2, I jadi mangsa kena kawen dengan dia. Ngeee.. menyampah kena paksa.

"Apa ni,Bang? Kawen Cepat sangat" Cik Coach pernah bertanya.

"Sebab takut Cik S*** kena kebas orangla Dek Yan" Ces, berani dia panggil nama I yang sentimental tu. Dia sorang je kot panggil I Dek Yan. Dah macam durian okay.

I didnt attend his wedding sebab ada hal yang tak boleh nak elak. So, mama and ayah je yang pegi. Sebab semua orang keletihan balik dari Kuantan. Perjalanan from N9-kl-kuantan-kl-penang adalah sangat jauh. My sisters n brother pun surrender.

Cuma rasa terkilan sangat bila Ayah kata, his wedding yang paling simple. Lauk ikan, daging pun sejenis je. Sedihnya, nak merembes airmata, tapi sempat cover depan Ayah. Yang hairannya, my cousin ni nak buat reception jugak sedangkan duit tak cukup. Menikah dulu kan okay. Pastu dah dapat keje, buatlah reception pulak.Yang wajib didahulukan. Tak gitu? Itu cuma cadangan.

So, I called Abg..

"Tahniah! Lepas ni dah jadi suami, tak boleh nak nakal2. Sorry tak dapat datang." Ucap Dek Yan.

"Ha.. time kasih. Takpe.... Dek Yan bila lagi?"

Zapppp... Sentap lagi panas. Kalau makciks tanya, straight I jawab, "Hujung tahun.... Tapi tak tahu tahun bila." Bwahaha.. Mak Cik2 I dah sengih2, anak buahnya memang ligat memutar kata-kata supaya menjadi double meaning.

Cuma soalan yang satu ni. Alahai. Kenapa Abang tanya? Cepu Cemas...

Gagap-gagap menjawab. "Erk... lagi sepp..sepuluh tahun"

Laju je I jawab. 33 tahun baru nak jadi isteri? Pergh! Andartu. Andartu.

Tak kisahla.. Sekrang kena habiskan study dulu, pastu chambering, tak pun join gomen.
Beli kete.. yang murah2 dahlah, Amacam, Cik Z & Cik AM, jadi nak beli Vios?.. pastu beli rumah dan kalau ada rezeki lebih sikit.. kebun kat Hulu Langat ke.. Tanam Durian dan Petai!